برای پیشرفت در یادگیری زبان انگلیسی نیاز دارید که روی هر چهار مهارت زبان انگلیسی کار کنید: ریدینگ، لیسنینگ، رایتینگ و اسپیکینگ. برای تقویت این چهار مهارت، باید انگلیسی رو به یک بخش جدایی ناپذیر زندگیتون تبدیل کنید. تو خونه، سر کار، اوقات فراغت و خلاصه همیشه و هر جا باید انگلیسی همراهتون باشه.
حالا سوال اینجاست که برای تقویت هر کدام از این مهارت ها چه کارهایی باید انجام داد؟
Reading (مهارت خواندن):
می توانید روزانه یک مقاله یا یک داستان کوتاه بخونید. چون خواندن به شما کمک میکنه که به مرور دامنه واژگان شما هم افزایش پیدا کنه. البته متنی رو انتخاب کنید که بهش علاقه دارید و در سطح زبانی شماست. موقع خواندن متن، کلمات مهم متن را شناسایی کنید و اگر معنای آن را نمیدانستید از یک دیکشنری خوب استفاده کنید.
داخل هر متن دنبال مفهوم کلی بگردید و از آن یادداشت برداری کنید.
معرفی یک سایت خوب:
https://easyworldofenglish.com/
معرفی چند کتاب خوب:
Active reading
Select reading
Inside reading
Listening (مهارت گوش کردن):
تقویت مهارت شنیداری تقریبا نسبت به دیگر مهارتها سادهتر و در دسترستر است. از رایجترین روشهای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی تماشای فیلم و سریال ، گوش دادن روزلنه به پادکست و فایل صوتی است. سعی کنید در هنگام انتخاب فایل صوتی، موضوعی را برای شنیدن انتخاب کنید که به آن علاقه داشته باشید. مثلاً اگر به فیلم و سینما علاقهمندید، پادکستهایی که درباره فیلم صحبت میکنند را گوش کنید. نکته مهم دیگه این هستش که به فایل صوتی با سرعت های مختلف گوش بدید. وقتی یک بار فایل صوتی را گوش کردید؛ برای بار دوم سرعت آن را به یک و نیم تا دو برابر افزایش دهید. این تمرین به شما کمک میکند تا بتوانید روایت و مکالمه را بهتر دنبال کنید. نکته پایانی، فعالانه گوش بدید یعنی با تمرکز حداکثری گوش بدید، مثلا نت برداری کنید. بهتر است که هنگام شنیدن اصطلاحات، لغات و یا دستورزبانهای مهم، آنها را یادداشت کنید تا در نوشتهها و یا مکالمات خود از آنها استفاده کنید.
معرفی یک اپلیکیشن خوب:
castbox بهترین برنامه برای پیداکردن، ذخیره، دانلود و گوشدادن به پادکست، رادیو FM و کتابهای صوتی مورد علاقۀ شما است. با دستهبندیهای گستردهای که در این برنامه برای پادکستها ارائه شده، شما میتوانید در زمینههای مورد علاقۀ خود پادکستها را دانلود کرده و یا بهصورت آنلاین از آنها استفاده کنید. این پادکستها بهصورت رایگان در اختیار شما قرار دارند.
معرفی چند کتاب خوب:
کتاب Tactics for listening مجموعه کتابهای Tactics For Listening از معروفترین کتابهای یادگیری لیسینینگ است و زبانآموزان سطح مبتدی تا پیشرفته، میتوانند از آن استفاده کنند.
کتاب Tune in مجموعهی دیگری است که توسط پورفسور J.C Richards با همکاری Kerry O’sullivan نوشتهشده و توسط انتشارات آکسفورد به چاپ رسیدهاست. این کتاب در سه سطح Before You Listen، Listen & Understand و Tune In منتشر شدهاست. هر Unit این مجموعه، شامل ۶ صفحه درس و تمرین است که دست زبانآموز مبتدی را میگیرد و تا مراحل پیشرفتهی فهم زبان انگلیسی، با خودش میبرد.
Speaking (مهارت صحبت کردن):
راههای زیادی برای تقویت اسپیکینگ وجود دارد ولی نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که مهارت حرفزدن به یک زبان دیگر به مرور ارتقاء مییابد و برای بهبود این مهارت باید صبور بود و به طور مداوم و مستمر به انجام کارهایی پرداخت که در نهایت باعث ارتقاء این مهارت میشوند، بنابراین صبور باشید و نکته مهم دیگر این است که هنگام صحبت کردن به خاطر داشتن اشتباهات گرامری نترسیم.
برای تقویت مهارت Speaking زبان انگلیسی خود، زمانی که در خانه یا جایی تنها هستید، میتوانید انگلیسی خود را با صحبتکردن با شخص موردعلاقه خود بهبود ببخشید یا با خودتان صحبت کنید. به عنوان مثال چند دقیقهای در طول روز جلو آینهای بایستید و صحبت کنید. یک موضوعی را انتخاب کنید و تایمر را برای ۲ یا ۳ دقیقه بگذارید و فقط صحبت کنید.
هر آنچه را که می بینید و می خوانید و می شنوید، به زبان آورده و صدای خود را ضبط کنید. خجالت نکشید! ظاهر این کار شاید کمی عجیب به نظر برسد اما یکی از بهترین و مفید ترین تمرین های تقویت اسپیکینگ در منزل به حساب می آید. می توانید ترانه، مکالمه، سخنرانی و قسمتی از فیلمی را گوش دهید و سپس با تقلید صدا و لحن منبع اصلی، همان متن و جملات را با صدای خود بخوانید و ضبط کنید حالا فایل خودت رو با با فایل اصلی مقایسه کن. ببین کجاها رو نتونستی درست بگی. تغییرات لازم رو اعمال کن و دوباره سعی کن.
معرفی یک سایت خوب:
https://www.eslfast.com/
Writing (مهارت نوشتن یا نگارش):
بخش مهمی از مهارت نوشتن مربوط به دانستن گرامر زبان انگلیسی و داشتن دایره لغات نسبتا وسیعی می باشد. تقویت دایره لغات به شما آزادی عمل بیشتری در نوشتن و انتخاب کلمه ها برای رساندن منظورتان می دهد.
قبل از نویسندگی شما باید خواننده خوبی باشید. با دقت کافی هنگام خواندن کتاب ها، مجلات و مقالات آموزشی می توانید تکنیک های نوشتن را متوجه شوید. خوندن به خودی خود زمینه ساز این هست که شما دامنه لغاتتون رو گسترش بدید. پس طبیعتا شما با لغات و کلمات جدیدتری آشنا میشید که میتونه به شما کمک کنه که درک بهتری از مفاهیم داشته باشید. و همین امر میتونه در نوشتار به شما بسیار کمک کنه.
یک دفتر بردارید و شروع به نوشتن روزانه خاطرات تان کنید، سعی کنید تمام کارهایی که در طول روز انجام میدهید را با جزئیات بنویسید تا دقت خود را در نگارش و رایتینگ انگلیسی افزایش دهید.
معرفی چند کتاب خوب:
تقویت رایتینگ انگلیسی با استفاده از کتابهای Longman Academic Writing Series
تقویت رایتینگ زبان انگلیسی با کمک کتابهای Real Writing
هرگز یادگیری را متوقف نکنید
نکته مهم پایانی در یادگیری زبان انگلیسی صبوری پیشه کردن است. پس صبور باشید و بدانید که یادگیری زبان انگلیسی نه تنها نیاز به تلاش مستمر شما زبان آموزان بلکه نیاز به زمان دارد. پس از همین الان برای خودتون هدف گذاری کنید، به طور روزانه از زمان های مرده برای مطالعه استفاده کنید و به جای تمرکز روی اشتباهات خود، هر موفقیتی را هر چند کوچک جشن بگیرید.
we hope the article will be useful to you ♥
گردآورنده : سارا رزقی
علاقه مند به تدریس، کار گروهی و پژوهش در زمینه های مختلف، دارای مهارت های کلامی و فن بیان
بدون دیدگاه