دوازدهمین دوره جشنواره ی بین المللی ریاضیات کانگورو

دوازدهمین دوره جشنواره ی بین المللی ریاضیات کانگورو در پایان بهار امسال برگزار شد. از زمستان ۱۳۹۸ که خبر برگزاری این مسابقه اعلام شد، نمایندگی های مختلفی از سراسر کشور پا به این عرصه ی تازه گذاشتند؛ موسسه بین الملل خوارزمی نماینده شرکت کنندگان در بیرجند بود.

بزرگترین برنامۀ ترویج ریاضیات در دنیا

ریاضیات کانگورو یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های ترویج ریاضیات در دنیاست که با هدف ارتقای درک ریاضی دانش‌آموزان و رشد توانمندی آنان برای لذت بردن از فعالیت‌های هوشمندانه ریاضی در بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار می‌شود. دانش‌آموزان در روز جشنواره بازی می‌کنند، سرگرم می‌شوند، مسئله حل می‌کنند و به ریاضیات علاقه‌مند می‌شوند. هدف اصلی از برگزاری این رویداد ‌بکارگیری مسئله‌های چالش کانگورو فقط برای سنجش آموخته‌های ریاضی دانش‌آموزان طراحی نشده‌اند، بلکه هدف اصلی آن‌ها به‌کارگیری توانمندی دانش‌آموزان در حل خلاقانۀ مسئله است. در حقیقت دانش‌آموزان در جشنوارۀ ریاضیات کانگورو مسئله‌هایی را حل می‌کنند که جایشان در کلاس‌های ریاضی مدرسه خالی است؛ مسئله‌هایی که دانش‌آموزان با حل آن‌ها به قدرت تفکر و خلاقیت خود پی می‌برند و از به‌کارگیری توانمندی‌های خود شادمان می‌شوند. توانمندی دانش‌آموزان در حل خلاقانه ی مسئله است. در این راستا موسسه بین الملل خوارزمی کارگاه آموزشی مربوط به جشنواره بین المللی ریاضیات کانگورو، در ۱۳ بهمن ماه ۹۸ ویژه دانش آموزان مقاطع اول تا نهم برگزار کرد. علاقه مندی و ایجاد انگیزه به درس ریاضی و کمک به درک ارتباط ریاضیات و دیگر علوم از اهداف برگزاری این کارگاه بود.

جشنواره چگونه برگزار شد؟

شیوع ویروس کرونا در ایران و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی، دبیرخانۀ ریاضیات کانگورو در ایران را بر آن داشت تا با هماهنگی دبیرخانۀ بین‌المللی ریاضیات کانگورو بدون مرز و فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم، «دوازدهمین دور‎ۀ جشنوارۀ بین المللی ریاضیات کانگورو» را به صورت آنلاین برگزار کند. بدین منظور این جشنواره از ۴ الی ۹ خردادماه سال جاری در سراسر کشور برگزار شد. در این رویداد شش روزه، شرکت‌کنندگان با هدف مشترکِ ارتقای دانش خود، در مسابقه شرکت کردند.

با فرا رسیدن روزهای پایانی خردادماه، نتایج مشخص شد. موسسه بین الملل خوارزمی با افراد شرکت‌کننده، گفت‌وگویی شنیدنی درباره‌ی این جشنواره انجام داد . دانش آموزان به این پرسش پاسخ دادند که اساسا شرکت در این جشنواره تا چه حد به توانمندی آنها در حل خلاقانۀ مسائل کمک کرد؟ در ادامه ی مراسم، از تعدادی شرکت کننده که مفتخر به کسب دیپلم افتخار شده بودند، تقدیر و  تشکر به عمل آمد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *