اهمیت تداوم یادگیری

استمرار در یادگیری

در سال های اخیر تغییر جهت از تمرکز بر آموزش به سمت یادگیری بوده و یکی از مهمترین دلایل آن این است که زبان یادگیری شفاف­تر و دارای محدودیت کمتری نسبت به زبان آموزش است. شاید در گذشته نیازی به یادگیری روزانه نبود ولی در دنیای امروز در هر زمینه و هر علمی نیاز به مطالعه، تحقیق و توسعه روزافزون دیده شده و اهمیت تداوم یادگیری مطالب جدید به روشنی مشخص شده است. وقتی به موفق ترین افراد جهان نگاه می­ کنیم، کاملا مشخص است که این موضوع را درک کرده اند و بر همین اساس همواره در حال پیشرفت هستند. به طور مثال وارن بافت، یکی از ثروتمند­ترین و بهترین کارآفرینان حال حاضر دنیا بیشتر وقت خود را صرف خواندن می کند، به طوریکه انگار هیچ چیز نمی داند و همیشه تشنه یادگیری است.

برای رسیدن به موفقیت و کمال در زندگی، باید به طور مداوم به دنبال راه هایی برای بهبود دانش خودمان باشیم. امروزه کارشناسان ارشد روانشناسی بر این باورند که هیچ کس پیر نمی ­شود مگر اینکه انتخاب خودش باشد. آنها بر این باورند که افراد نباید هیچگاه یادگیری را متوقف کنند و لازم است همواره به دنبال آموزش­های جدید مثل یادگیری زبان خارجی باشند. در ابتدای راه ممکن است تلاش بیشتری نیاز باشد اما تداوم در یادگیری، ذهن را جوان و کارآمد نگه می­دارد. رشد شخصی شما مهم­ترین نکته در راه رسیدن به موفقیت های شغلی و مالی است و اگر باز هم اهمیت تداوم یادگیری برای شما کاملا روشن نشده است با ما همراه شوید تا دلایل بیشتری را بیان کنیم.

با یادگیری مطالب جدید شادتر باشید

با یادگیری مطالب جدید شادتر خواهید بود

یادگیری ممکن است در ابتدا دشوار و حتی نا­امید­کننده باشد، به ویژه در مواردی که یادگیری برای شروع کارهای جدید و سخت جسمی و ورزشی همچون بدن سازی و یا سوق دادن مغزمان به سوی مرزهای نو مانند یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید و کد نویسی باشد. شروع و مهارت یابی در این امور دشوار است اما زمینه ساز رسیدن به موفقیت خواهد بود، تنها کافی است به این فکر کنید که بعد از یادگیری کامل زبان برنامه نویسی کدهای شما بدون اشکال کار می کنند و شما در حال انجام پروژه های بزرگ هستید و یا در رشته ورزشی مورد علاقه خود آن­قدر پیشرفت کرده اید که به درجه استادی رسیده اید. تجربه این احساسات بدون شک شگفت انگیز است و هرکسی را سر ذوق می آورد.

جالب است بدانید که مطالعات جدید نشان می دهد وقتی ما اهداف بلند پروازانه تعیین کرده و در راستای رسیدن به آنها با پشتکار تلاش می­ کنیم، بسیار خوشحال­تر خواهیم بود. زمانیکه تصمیم بگیرید اهداف خودتان را داشته باشید، خوشبختی شما در گروی دیگران نخواهد بود و راهی برای رسیدن به آرامش را در خود پیدا کرده اید. به طور مثال شخصی که بعد از چند سال تلاش به یک زبان خارجی مسلط شده است حالا می تواند به راحتی به کشورهای مختلف سفر کند و تجربیات بسیار ارزشمندی را کسب کند. (همین الان در آزمون تعیین سطح آنلاین شرکت کن و خودت رو محک بزن)

در تیم خود ستاره شوید

هر زمان که یادگیری متوقف شود، حرفه ای بودن نیز متوقف خواهد شد. یادگیری مانند سوخت موتور موفقیت عمل می کند و افرادیکه به دنبال حرفه ای شدن در محیط کار خود هستند لازم است همواره به دنبال آموزش های جدید باشند. اما چرا یادگیری تا این حد در حرفه ای شدن نقش دارد؟

دلیل اصلی این موضوع بازتر شدن دید افراد نسبت به مسائل مختلف است. شما می توانید با یادگیری سریع تر تمامی جوانب یک مسئله را شناسایی کنید و راه حل های هوشمندانه تری برای آن ارائه دهید. ارائه راه حل های بهینه و توانایی تصمیم گیری سریع در زمان های حساس، از دیگر موارد اهمیت تداوم یادگیری برای حرفه ای شدن در محیط کار هستند.

فروتنی را تمرین کنید

زمانیکه به دنبال یادگیری هرچه بیشتر باشید، کمتر فرصتی برای متکبر بودن خواهید داشت. ستارگان واقعی دانش هیچگاه خود را باهوش ­تر از بقیه جلوه نمی دهند، بلکه کمک می کنند تا دیگران باهوش به نظر برسند. هنگامی که مردم می بینند شما در حال تلاش به آنها برای ارتقای یادگیری و جایگاه اجتماعی افراد هستید، شما را بیشتر دوست خواهند داشت. هر ملاقات، همکاری یا تعامل برای شما یک فرصت برای یادگیری خواهد بود که تجربیات بسیاری راجع به موضوعات مختلف را برای شما به ارمغان خواهد آورد. لازم است همواره به یاد داشته باشید که مهم نیست با چه کسی ملاقات می­ کنیم، همیشه چیز ارزشمندی برای یادگیری وجود دارد.

استاد شوید

شما مربی بزرگی خواهید شد

بهترین مدرس کسی است که در ابتدا خودش همه چیز را به خوبی یاد گرفته است، چراکه تنها راه تسلط کامل و نهایی تدریس است. آموزش مطالبی به دیگران که روزگاری شما از کسی آموخته اید، یکی از بهترین احساسات در جهان است که هم بر شما اثر می گذارد و هم سطح جامعه را متاثر کرده و ارتقا می بخشد.

امیدواریم اهمیت تداوم یادگیری برای همه شما عزیزان روشن شده باشد و یکی از مباحث مهمی که نیازمند توجه بیشتر است، اهمیت یادگیری در سنین کودکی است. قطعا شما نیز مشاهده کرده اید که کودکان سوالات مختلفی را در رابطه با مسائل گوناگون می پرسند و دلیل آن نیز همان شوق مغزی برای یادگیری است. در این دوره حساس از مرحله رشد مدارهای عصبی کودک مخصوصا برای یادگیری از طریق تجربیات جدید باز است و اگر این دوره به پایان برسد، یادگیری سخت تر شده و نتایج یادگیری به خوبی این دوره نخواهد بود. بنابراین یادگیری را لازم است از کودکی تا بزرگسالی در برنامه های زندگی خود به صورت پررنگ قرار دهیم.

پریسا-عمیدیان

گردآورنده : پریسا عمیدیان
فوق لیسانس کامپیوتر، علاقه مند به تولید محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *