معرفی ۷ اپلیکیشن‌ کتابخوانی

امروزه گوشی­‌های هوشمند به وسیله­‌ای جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌­اند و افراد بسیاری هستند که زمان زیادی را صرف گشت و گذار در فضای مجازی و استفاده از اپلیکیشن­‌های مختلف کرده و از لذت ‌‌هایی مانند کتاب خواندن بی‌­بهره مانده‌­اند. مطالعه ما در دنیای امروز به خواندن آخرین پست های اینستگرام و توئیتر محدود شده است و حتی برخی از ما آخرین باری که کتاب خوانده­‌ایم را به یاد نمی‌­آوریم. این درحالیست که در حال حاضر می توان به جای ورق زدن کتاب چند صد صفحه­‌ای و حمل آن، تنها با استفاده از یک گوشی یا تبلت هوشمند به کتابخانه­‌های الکترونیکی بزرگ دسترسی داشت و در مترو، در حال پیاده­‌روی یا همزمان با انجام کارهای دیگر مطالعه کرد. کتاب­های الکترونیکی شاید لذت ورق زدن کتاب­های فیزیکی را نداشته باشند اما استفاده از آنها هم از نظر قیمت و هم از نظر دسترسی آسان بهتر بوده و با این سبک جدید کتاب­خوانی درختان کمتری نیز قطع خواهند شد. در این مقاله قصد داریم برخی از بهترین اپلیکیشن­‌های کتاب­خوان ایرانی و خارجی را به شما علاقمندان و عاشقان کتاب­خوانی معرفی کرده و در انجام این کار بسیار مفید در کنار شما باشیم.

اپلیکیشن کتاب خوانی

هفت اپلیکیشنی که در ادامه معرفی می کنیم، به شما کمک می کند تا به کتاب های مورد علاقه خود به راحتی دسترسی پیدا کنید.

۱.اپلیکیشن wattpad

این اپلیکیشن در واقع یک پلتفرم جدید برای دوستداران کتاب است که امکان ارتباط راحت با نویسندگان کتاب­ها را فراهم می­کند. اگر شما به نویسندگی علاقه دارید، این اپلیکیشن به شما کمک می­کند تا به صورت تدریجی پیشرفت کرده، نوشته­‌های خود را در معرض دید میلیون‌ها کاربر قرار دهید و از یک خواننده به یک نویسنده تبدیل شوید. جالب است بدانید که این اپلیکیشن دسترسی به داستان‌هایی با بیش از ۵۰ زبان مختلف، دسته بندی مطالب نوشته شده در ژانرهای گوناگون و امکان مشاهده و مطالعه داستان های منتشر شده را نیز برای کاربران عادی فراهم می­‌کند. ابراز عقیده در مورد یک بخش خاص، یک جمله و یا یک عبارت کتاب و تعامل با سایر خوانندگان از دیگر ویژگی های ممتاز اپلیکیشن wattpad است.

۲.اپلیکیشن goodreads

این اپ در واقع یک شبکه اجتماعی برای دوستداران کتاب است که امکان جست و جو کتاب مورد علاقه شما را براساس عنوان، نویسنده و یا هر دو، دنبال کردن نویسندگان مختلف و بهره­‌مندی از نظرات آنها را برای شما فراهم می­‌کند. هنگامی که در حال پیدا کردن کتاب مورد علاقه خود هستید، با نظرات و پیشنهاداتی مواجه می‌­شوید که به طور شگفت انگیزی در توضیحات کتاب آورده شده­‌اند.

goodreadsاپلیکیشن

۳.اپلیکیشن Inkitt

Inkitt در واقع اپلیکیشنی است که برای خواندن داستان طراحی شده است و تنها چند ژانر عاشقانه، فانتزی، علمی و تخیلی را پوشش می­‌دهد. این برنامه کاربردی رابط کاربری بسیار زیبایی دارد و شرکت پشتیبانی آن در واقع یک موسسه انتشاراتی است که به نویسنده ها کمک می­‌کند تا رمان های خود را منتشر کنند. ارائه آمار مطالعه ماهانه و هفتگی، پیش­بینی زمان حدودی مورد نیاز برای مطالعه هر کتاب، امکان تغییر فونت و اندازه متن، تاریخچه کتاب­‌هایی که خوانده‌­اید و نگهداری لیستی از کتاب­هایی که قصد خواندن آن را دارید، از دیگر امکانات Inkitt محسوب می‌­شود.

۴.اپلیکشن Listy

از دیگر پلتفرم‌­های ادبیات که در واقع اینستگرامی برای کتاب هاست، چراکه شما قادر هستید تا عکس­‌هایی از لحظات کتاب خواندن خود را در آن با دیگران به اشتراک گذاشته و در مورد کتاب مورد علاقه خود به بحث و گفتگو بپردازید. شما می‌­توانید با اکانت فیس بوک و ایمیل خود وارد این اپلیکیشن شده، نظرات و انتقادات خود را در مورد یک کتاب بیان کنید، موضوعات مربوطه را با استفاده از هشتگ‌­های خاص پیدا کنید، بخشی از کتاب مورد علاقه خود را انتخاب کنید و یادداشت کوتاهی در مورد آن را به اشتراک بگذارید.

۵.اپلیکیشن فیدیبو

اولین اپلیکیشن کتاب­خوان ایرانی، با بیش از ۱۰ هزار عنوان کتاب و مجله از ناشران ایرانی که در سال ۱۳۹۲ رونمایی شد و روز­به­‌روز در حال پیشرفت است. در فیدیبو شما می­‌توانید یک کتابخانه کاملا شخصی برای خود داشته باشید تا کتاب­‌های رایگانی که دانلود می­‌کنید، کتاب هایی که در حال مطالعه هستید و فهرست کتاب های محبوبتان (برای خرید در آینده) را به این کتابخانه شخصی اضافه کنید. کتاب­های الکترونیکی و صوتی موجود در اپلیکیشن فیدیبو براساس موضوعات مختلف اجتماعی، اقتصادی، تاریخی، حقوقی، عاشقانه، پرفروش­ترین و تازه‌­ترین دسته بندی شده‌­اند. علاوه بر نسخه اندروید، فیدیبو دارای نسخه IOS و ویندوز هم هست و اگر با حساب کاربری خود در هر دستگاهی وارد شوید به کتابخانه شخصی خود دسترسی خواهید داشت.

۶.اپلیکیشن طاقچه

اگر اهل خواندن کتاب، روزنامه و مجله هستید و یا دوست دارید کتاب‌ها را به صورت صوتی گوش دهید، طاقچه با بیش از ۵۵ هزار کتاب الکترونیکی و صوتی همراه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. جالب است بدانید که ناشران قادر هستند که کتاب­‌های خود را به صورت رایگان در طاقچه قرار دهند و این اپلیکیشن تضمین می­‌کند که کتاب را به گستره بزرگی از کاربران معرفی کرده و سود فروش خوبی را به آنها پرداخت کند. کتاب‌ها در این اپلیکشن بعد از دانلود به صورت آفلاین هم در دسترس خواهند بودند و امکان تبادل نظرات در مورد کتاب‌ها نیز پیش بینی شده است. یکی از قابلیت‌های متمایز طاقچه نسبت به سایر اپلیکیشن­‌های کتاب­خوان بخش بی‌نهایت آن است که شما می‌توانید با پرداخت حق عضویت به صورت نامحدود به کتاب‌های بسیاری دسترسی داشته باشید که البته بعد از پایان عضویت از دسترس شما خارج خواهند شد.

کتاب صوتی

۷.اپلیکیشن کتابراه

کتابراه به نسبت دو رقیب دیرینه خود دارای سابقه کمتری است و از این رو برای جذب کاربر کدهای تخفیف بسیار شگفت انگیزی را به صورت هفتگی منتشر می‌کند. اگر خوش شانس باشید، می توانید به صورت هفتگی یکی از کتاب‌­های رایگان شده این اپلیکیشن را به کتابخانه شخصی خود اضافه کنید. این اپلیکشن همانند طاقچه و فیدیبو دارای نسخه­‌های اندروید، IOS و ویندوز است و امکان یادداشت نویسی، هایلایت کردن جملات، گذاشتن نشانگر، تغییر فونت و اندازه متن نیز در این اپلیکیشن ارائه شده است.

سخن پایانی

علاقه مندان به کتاب­خوانی اعتقاد دارند که کتاب­‌خواندن چیزی فراتر از یک سرگرمی ساده است، لذت خواندن کتاب با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست و هیچ فناوری دیجیتالی توان رقابت با کتاب خواندن را ندارد. متاسفانه با پیشرفت دنیای تکنولوژی عادت به کتاب‌خواندن در میان افراد بسیار کمرنگ شده است و این در حالیست که مطالعه کتاب چه کاغذی باشد و یا الکترونیکی فواید بسیار زیادی برای سلامت روح انسان‌ها داشته و به توسعه فردی بسیار کمک می­‌کند.

در پایان امیدواریم که معرفی این اپلیکیشن­‌های کتاب­خوان به بهبود و تقویت عادت کتاب خوانی شما کمک کند.

آیا از این اپلیکیشن­‌های کتاب­خوان معرفی شده استفاده می کنید؟ بسیار خرسند خواهیم شد اگر شما نیز برنامه های جدیدی برای کتاب خوانی را به ما معرفی کنید.

پریسا-عمیدیان

گردآورنده : پریسا عمیدیان
فوق لیسانس کامپیوتر، علاقه مند به تولید محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *