خوب یا بد، تحصیل بخشی از زندگی است. این همچنین یک تکنیک است که نیاز به صبر، تمرین و آزمون و خطا دارد. همانطور که شما به یادگیری بهتر فکر می کنید، نکات زیر را در نظر بگیرید. ممکن است تکنیک هایی را پیدا کنید که به شما کمک کند از کلاسهای دانشگاه خود بیشترین بهره را ببرید (چه کلاسهای جذاب و نه چندان جذاب).
درس خواندن در دوران تحصیل، یادگیری یک زبان جدید، یادگیری یک مهارت جدید و یا هر چیز دیگری، می تواند برای خیلی از افراد به معضلی بزرگ تبدیل بشود. بسیاری از ما این تجربه را داشته ایم که علیرغم علاقه ای که به یادگیری مهارتی داشتیم، نتوانستیم آن را به شیوه ی درستی یاد بگیریم و در نهایت از آن استفاده کنیم.
این که شما کند ذهن و یا در یادگیری تنبل هستید اصلا صحت ندارد. شما باید بدونید که یادگیری هم یک مهارت است و قبل از شروع باید خودیادگیری را یاد بگیرید.
یکی از سودمندترین راه ها برای شروع روند مطالعه این است که از ابتدا خود را برای موفقیت آماده کنید و نکات زیر را در نظر بگیرید.
نقش هدف گذاری، برنامه ریزی، انگیزه، مدیریت زمان و نظم شخصی در یادگیری
از مهارت برنامه ریزی غافل نشویم. همچنین باید به خاطر داشته باشیم که بدون توانایی در مدیریت زمان و بدون داشتن نظم شخصی (یا نظم درونی) نمیتوانیم انتظار دستاوردهای ارزشمندی در زمینه یادگیری داشته باشیم.
چون یادگیری یک فعالیت تفننی کوتاهمدت نیست. بلکه یک روش و سبک دائمی در نگاه به دنیا و محیط اطراف است که باید بخشی از زندگی ما را پیوسته به خود اختصاص دهد.
انگیزه داشتن و مدیریت انگیزه هم بحث مهم دیگری است که در یادگیری بهتر نقش مهمی ایفا میکند.
حتی اگر کسی تمام تکنیکها و اصول و مبانی یادگیری را بداند و مهارت یادگیری را هم به خوبی فرا بگیرد، همچنان تا زمانی که انگیزهای برای یادگیری نداشته باشد هیچکس انتظار ندارد در مسیر رشد و یادگیری به فردی موفق و متمایز تبدیل شود.
آرام باشید
استرس مانع یادگیری می شود. محققان دریافتند که استرس به مدت کوتاه دو ساعت می تواند با هورمون های آزاد کننده کورتیکوتروپین درگیر شود که روند ایجاد و ذخیره خاطرات را مختل می کند. استفاده از وقفه های مطالعه برای ورزش یا کشیدن چند نفس عمیق در صورت کاهش سطح استرس، به مطالعه کمک می کند.
اول ورزش
فواید ورزش بر روی مغز در زمینه های سلامتی، تناسب اندام و روانشناسی کاملاً اثبات شده است. مطالعات نشان می دهد که پس از یک تمرین کوتاه مدت، قدرت مغزی ما افزایش می یابد، زیرا بدن ما اکسیژن و مواد مغذی را به مغز پمپ می کند. کمی عرق ریختن قبل از خواندن کتاب می تواند هوشیارتر، بازتر و قادر به یادگیری اطلاعات جدید در طول جلسه مطالعه بعد از تمرین باشد.
شرطی سازی
هر چقدر خودمان را بهتر برای یادگیری شرطی کنیم، با صرف توان کمتر، خروجی بهتری خواهیم داشت می توان با توجه به مکان یا زمان خودمان را شرطی کنیم.
تعیین بازه یادگیری
برای یادگیری های خود بازه زمانی تعیین کنید در نظر داشته باشید که در بازه های زمانی بلند کارایی ذهن ما پایین می آید و در بازه های زمانی خیلی کوتاه، فرصتی برای آماده سازی به دست نمی آید.
طرح سوال
اگر بتوانیم آموختههای خود را با «سوالهای مشخص» برچسبگذاری کنیم، درک و بهخاطرسپردن آنها سادهتر خواهد بود.
مطالب رو دسته بندی کنید
دسته بندی کردن مطالب را برای خودتان سخت نکنید. کار دسته بندی درست مثل مرتب کردن کشو و کمد است. اول ماهیت چیزهای مختلف را شناسایی میکنید، سپس آنهایی که ماهیت یکسان دارند را در کنار یکدیگر میچینید. این کار هم کمک بسیاری به یادگیری افراد میکند. مخصوصا اگر از کاغذ رنگی برای یادداشت نتهایتان استفاده کرده باشید.
یادداشت برداری
یادداشت مطالب شاید بهترین روش حفظ درس نباشد، اما قطعا یکی از کارآمدترینها است. تا پیش از کشف کامل راههای یادگیری بهتر، میتوانید از نوشتن به عنوان روشی کار راه بنداز استفاده کنید. اگر روش درک مطلبتان کلامی یا دیداری باشد، نوشتن مطالب کاری میکند که کلمات قشنگ جلوی چشمتان رژه بروند. نوشتن مطالب درسی، حین گوش دادن به صدایی که ضبط کردهاید، مثل این میماند که در ماشین یادگیری خود سوخت جت بریزید.
هرچه یادداشت های شما بهتر باشد، یادگیری بهتری خواهید داشت. دانستن نحوه یادداشت برداری دقیق به شما کمک می کند تا مفاهیم را به خاطر بسپارید، درک عمیق تری از موضوع پیدا کنید و مهارت های یادگیری معنی داری را کسب کنید..
از هر روشی که استفاده می کنید، برخی از نکات اساسی برای یادداشت برداری عبارتند از:
با دقت گوش کنید و یادداشت کنید.
فاصله و خطوطی را بین ایده های اصلی بگذارید تا بتوانید بعداً دوباره آنها را مرور کرده و اطلاعات اضافه کنید.
یک سیستم سازگار از اختصارات و نمادها برای صرفه جویی در وقت ایجاد کنید.
با عبارات بنویسید، نه جملات کامل.
بیاموزید که اطلاعات مهم را بیرون بیاورید و اطلاعات بی اهمیت را نادیده بگیرید.
تکرار هدفمند
بعد از خواندن هر جمله، آن را چند بار تکرار کنید. سعی کنید بدون نگاه کردن به متن آن را به یاد بیاورید. هر بار که مطلب را تکرار میکنید، یکی دو عبارت جدید به آن اضافه کنید. بعد از این که به خط به خط کتاب مسلط شدید، باید تعریف خودتان از هر خط را ارائه بدهید.
فراموش کردن “سبک های یادگیری”
محققان و کارشناسان یادگیری در مورد مفهوم سبک های یادگیری بحث و گفتگو می کنند، حتی برخی از آنها تا حدی ادامه می دهند که می گویند این سبک ها وجود ندارند. نتیجه گیری ما این است: علیرغم میزان کار در این زمینه، دانشمندان “تقریباً هیچ مدرکی” برای اثبات مفهوم سبکهای یادگیری پیدا نکردند، هرچند که این امکان را برای تحقیقات بیشتر در سالهای آینده باز گذاشتند. ما به شما توصیه می کنیم از تلاش خود صرف نظر کنید و سعی کنید مطالب خود را به سبک خاصی متناسب کنید زیرا ممکن است ارزش وقت و تلاش را نداشته باشد.
استفاده از چندین منابع برای یادگیری
وقتی از چندین روش برای یادگیری چیزی استفاده می کنید، از مناطق بیشتری از مغز برای ذخیره اطلاعات مربوط به آن موضوع استفاده خواهید کرد. این باعث می شود که این اطلاعات بیشتر بهم پیوسته و در مغز شما جاسازی شود. این اساساً افزونگی دانش را در ذهن شما ایجاد می کند، به شما کمک می کند اطلاعات را به طور واقعی یاد بگیرید و نه فقط آنها را به خاطر بسپارید.
شما می توانید این کار را با استفاده از رسانه های مختلف برای تحریک قسمت های مختلف مغز انجام دهید، مانند خواندن یادداشت ها، خواندن کتاب درسی، تماشای فیلم و گوش دادن به پادکست یا فایل صوتی در مورد موضوع. هرچه از منابع بیشتری استفاده کنید، سریعتر خواهید آموخت.
نکته طلایی: برای مدت طولانی روی یک موضوع تمرکز نکنید
اگر هرگز از مطالعه مکرر صفحات یادداشت های تاریخ، بررسی دقیق فرمول های شیمی یا تمرین مقیاس های موسیقی احساس “سوختگی” نکرده اید، خود را خوش شانس بدانید. اما بدانید که تهدید واقعی است. بهتر است به جای تمرکز مداوم بر روی یک مبحث، سرفصل مطالب خود را تغییر دهید. (پذیرفتن زمینه های مرتبط یا مشابه موضوعات با هم قابل قبول است؛ به عنوان مثال، به جای اینکه فقط واژگان را بخاطر بسپارید، در خواندن نیز اختلاط کنید. اگر ریاضی انجام دادید، به جای فقط یک مفاهیم، چندین مفهوم را با هم حل کنید).
امیدواریم که این مقاله به شما در یادگیری بهتر مطالب کمک کرده باشد.
بدون دیدگاه